Bomen vellen

Als je een schutting wilt kopen of een boom in de tuin wilt vellen dan is het goed om te weten wat de kosten zijn.

Welke mogelijkheden zijn er?

Er zijn tegenwoordig tal van mogelijkheden als het gaat om het kopen van een schutting. Een aantal mogelijke soorten zijn:

  • een schutting van hout
  • een schutting van planten
  • een schutting van stenen en metselwerk
  • een schutting van staal en planten
  • een combinatie van de bovenstaande mogelijkheden

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden. Echter bij al deze mogelijkheden horen een aparte opgave van kosten.

Een offerte opvragen

Het is moeilijk om een goede indicatie te geven van de kosten van boom vellen. Het ligt er namelijk aan wat voor soort je wilt kappen en hoelang deze er staat. Verder is het ook zo dat de kwaliteit de kosten bepaalt en of je kapvergunning nodig hebt. We kunnen echter zeggen dat het tussen de €30 euro tot €450 euro kan kosten per boom. Het is echter een zeer ruime indicatie. Het is daarom beter om bij verschillende hoveniersbedrijven een offerte op te vragen om zo de exacte kosten te ontdekken. Op die manier weet je precies waar je aan toe bent.

Tuin onderhouden?

Tuinonderhoud kan verricht worden door een hovenier. Die neemt het werk dan uit handen en zorgt ervoor dat de tuin er weer mooi uit gaat zien. Het ligt er helemaal aan hoeveel verrichtingen de hovenier moet doen om te weten wat de prijzen zijn voor tuinonderhoud. De gemiddelde prijs voor een hovenier ligt tussen de €35 euro en €55 euro per uur. Dan komen daar de materialen nog bij. De gemiddelde prijs voor tuinonderhoud ligt rond de €900 euro. Soms is het wenselijk dat een hovenier elke maand de tuin komt onderhouden. Dan kan je van tevoren afspreken welk onderhoud er verricht gaat worden. Een hovenier is zo’n 2-4 uur bezig met het onderhoud van een tuin.

© Copyright 1997-2024 VCOB.be - alle rechten voorbehouden