Rolluiken

Rolluiken zijn rolluiken die speciaal gemaakt worden voor ramen in het dak. Veel gezinnen hebben de zolder in huis omgebouwd tot slaapkamer of studeerkamer. Het is logisch dat je ook deze kamer in huis goed wil isoleren en verduisteren, vooral als het een slaapkamer op zolder betreft. Door rolluiken te installeren, is dit mogelijk.

Rolluiken hebben twee belangrijke voordelen. Ten eerste kun je met rolluiken de zolder goed isoleren, waarbij kou in de winter buiten blijft en het in de zomer lekker koel blijft op zolder. Omdat zolders erg heet kunnen worden in de zomer, is dit erg prettig. Daarnaast zorgen rolluiken voor een goede verduistering van de ruimte. Zo heb je met rolluiken ’s ochtends geen last van felle zonnestralen en kun je de kamer gemakkelijk verduisteren als je even geen daglicht binnen wil laten.

Rolluik kopen

Bij het aanschaffen van rolluiken, kun je kiezen uit verschillende soorten bediening voor de rolluiken. Ten eerste kun je kiezen voor een handmatige bediening, met een draaistang of tuimelluik. Door aan de draaistang te draaien kun je zelf bepalen hoe ver je het rolluik opent of sluit. Bekijk ook ‘Wat kost een rolluik precies?‘.

Rolluik voor dakramen

Het tuimelluik werkt met een kliksysteem: door het te tuimelen klikt het zichzelf vast en kun je het gemakkelijk openen en sluiten. Daarnaast kun je kiezen voor rolluiken met elektrische motor. Op deze manier kun je jouw rolluiken openen met een afstandsbediening of schakelaar. Tot slot kun je kiezen voor een solar bediening, waarbij de rolluiken op zonne-energie werken. Ook deze vorm van bediening werkt met een afstandsbediening.

© Copyright 1997-2024 VCOB.be - alle rechten voorbehouden