Vochtbestrijding

Vocht kan een groot probleem vormen in huis, zeker als dit regelmatig of constant condenseert en neerslaat op muren en kozijnen. De mogelijkheden voor een degelijke vochtbestrijding zijn dan ook uiteenlopend! Anderzijds kan opstijgend of doorslaand vocht in huis voor constructieproblemen zorgen en anderszins onprettige zaken zoals schimmel en onprettige luchtjes in huis. Het is dus zaak om als u in welke vorm dan ook problemen ondervindt met vocht, hier zo snel mogelijk iets mee te doen en aan te doen. Hiervoor heeft u twee mogelijkheden; u huurt een vochtbestrijder in, of u gaat aan de slag met een doe het zelf vochtbestrijding project.

Zelf vochtprobleem oplossen

Vocht is relatief eenvoudig zelf te bestrijden en als een beetje handige doe het zelf klusser kan u eenvoudig zelf maatregelen nemen om vocht te bestrijden. Een voorbeeld die u als dhz klusser kan toepassen is het aanbrengen van voldoende ventilatie als de vochtproblemen komen door een overmatige hoeveelheid vocht in de lucht door gebrekkige ventilatie. Als ventilatie geen optie is, kan u ook eenvoudig zelf de muren schilderen met een vochtwerende en schimmelwerende verf. Met deze manier van vocht bestrijden is de overmatige vocht in de lucht natuurlijk nog niet opgelost, maar de problemen die ermee kunnen ontstaan wel.

Opstijgend vocht

Daarbij is het oplossen van problemen met opstijgend vocht en doorslaand vocht ook uitstekend als doe het zelf klusser te doen. Bij doorslaand vocht is het bijvoorbeeld erg eenvoudig om een impregnerend middel aan te brengen op de muren die hier last van hebben. Doe het zelf vochtbestrijding bij optrekkend vocht is het ingewikkeldste. Hiervoor is injectie van de muren nodig waarbij er gaten in de muur geboord moeten worden waarna het injectiemiddel onder druk in de muren geïnjecteerd moet worden. Het goede nieuws is echter dat alle apparatuur die hiervoor nodig is in de betere doe het zelf winkel gehuurd kan worden, waarna u uw doe het zelf vochtbestrijding project zonder problemen kan uitvoeren.

© Copyright 1997-2024 VCOB.be - alle rechten voorbehouden